Webdesign

De uitdaging

Donkere wolken pakken zich boven je bedrijf samen. Het ging een lange tijd voor de wind, maar je weet dat je als je op Internet niet bestaat, je bedrijf in zwaar weer terecht komt.  Een website is dus nodig. Maar hoe te beginnen?

Het maken van een website met een bepaald webdesign is geen dagelijks werk en daarom kun je beter een deel uitbesteden. Zo kun je mij het functionele en technische werk laten doen. Maar denk niet dat het gaat zoals een patiënt die bij huisarts komt en zegt: “geef me maar een pil”. Een huisarts zal ook moeten weten wat er aan de hand is voordat hij iets voor je kan doen.

Probleem met webdesign

Webdesign, wat doe je zelf?

Een huisarts zal ook moeten weten wat er aan de hand is voordat hij iets voor je kan doen. Dus je zult zelf vragen moeten beantwoorden.

Waarom heb ik een website? Wie zijn mijn gebruikers? Wat zoeken ze? Het maken van een website is een ontwikkeltraject waarin we samen optrekken. Voorbeelden van vragen die je met mij oplost zijn: welke teksten komen er en waar komen ze, wat zijn voor jouw belangrijke trefwoorden, welke teksten moet Google tonen, welke kleuren, foto’s en plaatjes komen er in de website, wil je een contactformulier, e.d. Daarnaast is het mijn werk om te zorgen dat onder andere de volgende  zaken geregeld zijn:  goede vindbaarheid door zoekmachines, het voorkomen van spam,  beveiligen van e-mail adressen, instellen e-mail adressen, etc.

Ik zal voor de ordening van je wensen zorgen.

De Hollandse vraag: “wat kost dat?” is gezien het vorige dus nog niet aan te geven. Er zijn ook  andere factoren die mede de prijs bepalen: wil je een afwijkend thema, zijn de teksten helemaal klaar, heb je rechtenvrije plaatjes, hoeveel pagina’s etc.